Ystävä

digitaalisen

palvelun

käyttäjälle

Verkon hakukoneet, sosiaalisen median alustat sekä muut digitaaliset työkalut ovat helpottaneet tuotteiden ja palveluiden hankintaa. Valittavana on useita palveluntarjoajia, niin Suomesta kuin muualta maailmalta.

 

Siksi ei ole yhdentekevää, millaisen palvelukokemuksen verkkopalvelu tai muu käyttöliittymä tarjoaa käyttäjälleen. Liikatarjonnan äärellä kun laatu ja käyttökokemus korostuvat.

Digitaalisten palveluiden ja laitteiden käyttäjillä on erilaisia tarpeita, taitoja sekä toiveita. Ihmisten erilaisuuden huomioiva suunnittelu tähtää käyttäjäystävällisyyteen.

 

Kun jo suunnittelussa lähdetään rakentamaan yksittäisten osien sijaan kokonaisuutta käyttäjäystävällisellä lähestymistavalla, niin silloin on mahdollista tuottaa mahdollisimman ehyitä kokonaisuuksia kaikenlaisille käyttäjille. Sinullekin.

uxd.jpg

Muotoillen

Interaktiivisten verkkopalveluiden suunnittelua ja tuottamista

Teen suunnittelu- ja kehitystyötä niin uusille kuin kehittämistä kaipaaville digitaalisille palveluille. Kehityskohde voi olla esimerkiksi verkkokauppa tai laajempi palvelukokonaisuus. Käytännössä teen UI- ja UX-suunnittelua eli käyttöliittymä- ja käyttökokemussuunnittelua.

Työvaiheita ovat esimerkiksi käyttäjien tarpeiden tunnistaminen, informatioarkkitehtuurin rakentaminen, interaktiosuunnittelu ja testaus. Lisäksi hallitsen sosiaalisen median viestintään liittyviä taitoja.

Osaamiseni pohjautuu Metropolia-ammattikorkeakoulun digitaalisen viestinnän (nyk. digitaalinen muotoilu) opintoihin. Metropolian nelivuotisissa opinnoissa keskityttiin muotoiluajattelun periaatteisiin sekä tutkivaa ja kokeilevaa otetta korostavan palvelusuunnitteluprosessiin vaiheiden hallitsemiseen.

JOHANNA KINNARI

HELSINKI, Finland

info@johannakinnari.com

045 882 2822

  • LinkedIn Social Icon